Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Περι μαθημάτων ήθους



Οτι η υποκρισια βρισκεται καθημερινα στην πρωτη γραμμη της δημοσιογραφιας και της πολιτικης ειναι λιγο-πολυ γνωστο. Δεν ξερω, ομως, τι με ενοχλει περισσοτερο.Οταν εξυμνει κιτρινισμενες ποδιες ή οταν φοραει τον σεμνοτυφο μανδυα της;


Η αναφορα εχει να κανει με τον αγρια δολοφονημενο νεο απο τους μπραβους στα κωλομαγαζα της Μυκόνου. Συσσωμος ο δημοσιογραφικος κοσμος εριξε κροκοδειλια δακρυα μπροστα στο μεγεθος της απωλειας που συγκλονιζει τους γονεις του. Αυτο που προβληθηκε βεβαιως εξαντλητικα ηταν οι εκπληκτικες, πραγματι, δηλωσεις του πατερα. Αυτο ομως που με εξοργιζει ειναι οτι μεσα απο αυτες τις δηλωσεις γινεται μια συνειδητη προσπαθεια αθωωσης του εμπορευματικου τουρισμου και των μηχανισμων του.


Τι θελω να πω. Οι μπραβοι, οι φουσκωτοι και οι σεκιουριταδες που περιπολουν διαφορα νυχτομαγαζα οχι μονο δεν ειναι τυχαιοι και μεμονωμενοι αλλα ειναι πληρωμενοι, ενσωματωμενοι, φρουροι της "διασκεδασης" και των αφεντικων της νυχτας. Ποσο μεμονωμενο και τυχαιο μπορει να ειναι ενα γεγονος την ιδια μερα μαλιστα περασε τροπολογια της κυβερνησης που εξοπλιζει 5000 σεκιουριταδες, 5000 πληρωμενα τομαρια, με υπηρεσιακο οπλο! Δεν μας εφταναν δηλαδη οι δεκαδες "τυχαιες" εκπυρσοκροτησεις τραυματισμοι και δολοφονιες μεταναστων απο τα χερια των κρατικων μπατσων, χρειαζομαστε και τον ιδιωτικο τομεα να παρει το οπλο του...Δολοφονοι λοιπον αγριεμενοι και οπλισμενοι στις διαταγες των μεγαλων πορτοφολιων.


Ζουγκλα κι οποιος αντεξει...




Οσο για τον νεο Αυστραλο τουριστα, δεν αρκει η συγνωμη
ειναι πολυ μικρη για να χωρεσει την δικαιοσυνη


Δεν υπάρχουν σχόλια: