Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΛΕΥΤΕΡΙΑ Σ'ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ & ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

"μηνες πριν τους πυροβολισμούς της αστυνομιας
είπαν γιατροι στη φυλακη Αττικα σ' αρρωστους Πορτορικανους που τα Ισπανικα μοναχα μιλαγαν
"Μαθε πρωτα αγγλικα μετα μπορεις να ξαναρθεις"

Ειναι δυσκολο αγγλικα να μαθεις
σαν εισαι νεκρος
θα ξαναρθουν ομως σιγουρα"

Ερικ Φρηντ

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

5 μηνάκια έχουνε περάσει...


5 μήνες μετα την εξεγερση και όλα δειχνουν να δικαιώνουν μια σοφη ατακα που εγραψε ενας πολυ καλος blogger (http://mutantjazs.blogspot.com/) πως "αλλάξανε λιγότερα απ΄ότι νομίζουμε και γινανε περισσότερα απ' οσα φανταζόμασταν".

5 μήνες μετά την εξέγερση και δεν εχουμε Βουλή. Όχι οτι αυτο αλλάζει το οτι δεν εχουμε ετσι και αλλοιως στοιχειωδη δημοκρατικα δικαιώματα, ούτε οτι φυσικα τα κροκοδείλια δακρυα των επισήμων για το "ελλειμα δημοκρατίας" και την "θεσμική εκτροπη" δεν ειναι παρα συζυγικη γκρίνια και κρεβατομουρμούρα γιατι τους πηρανε και το πάπλωμα που σκεπαζε την σάπια -ετσι και αλλοιως- ελληνική δημοκρατια. Αυτό που ίσως θα ειχε καποια σημασια να επισημανει καποιος ειναι οτι -ετσι και αλλοιως- το θεατρακι που λεγεται Βουλή, χρησιμευει πλέον μονο και μόνο για τα ματια του κόσμου κυριολεκτικα.

5 μήνες μετά την εξέγερση εχουμε επερχομενες Ευρωεκλογες. Ξερεις απ΄αυτες που οι εργαζομενοι τις εχουνε γενικα (με το συμπαθειο) χεσμενες .

5 μήνες μετά την εξέγερση εχουμε μπροστα το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπησεις. Φαινεται οτι η συλλογικη μνήμη του λαού εχει ημερομηνία ληξης τα 8 χρόνια. Τόσο οσο και τα σκανδαλα δηλαδη.

5 μήνες μετά την εξέγερση "βλεπουμε" παλι τηλεοραση. Ισως καποια ναρκωτικα να ειναι πιο δυσκολα να τα κοψεις.

5 μήνες μετά την εξέγερση συζηταμε παλι για δουλειες, στοχους και καριερες λες και δεν βλεπουμε τη κριση να χασκογελαει μπροστα λεγοντας μας "κανε σχεδια εβδομαδας έρχομαι".

5 μήνες μετά την εξέγερση ψαχνομαστε να δουμε αν κατι εμεινε ορθιο απ΄τις ελπιδες που γεννησε ο φοβος και η οργη μας, η αρνηση και η καταφαση μας.

5 μήνες μετά την εξέγερση φορεσαμε την Πρωτομαγιατικη μας οψη αλλα δεν καταφεραμε να ενωθουμε στην εναντιωση, να βαλουμε φρεσκα υλικα για ενα εργατικο ριζοσπαστικο διαφωτισμο.

5 μήνες μετά την εξέγερση χαμογελασαμε παλι στις προσπαθειες και στις νικες που εφερε το κινημα αλληλεγγυης στην Κ. Κουνεβα και το σωματειο της και στην καταληψη της πρυτανειας του ΑΠΘ κοντρα στις εργολαβιες.

5 μήνες μετά την εξέγερση δεν ξερουμε αυριο τι μας ξημερωνει...ισως αυτό και να ειναι το πιο όμορφο που εχουμε να πουμε για το μελλον.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Σαν τα χιόνια!!!


Λοιπόν ανύπαρκτοι αναγνώστες του ιστολογίου τούτου (και το ανύπαρκτοι δεν είναι υποτιμητική μεταφορά σε καμία περίπτωση no!no!) ζω και αποφάσισα να επανέλθω (στοιχειωδώς) στη blogoσφαιρα. Βέβαια αφού αναρωτήθηκα πολλές φορές αν θα έπρεπε να διατηρήσω τον τίτλο του αγαπημένου σας blog αφού πλέον δεν ανταποκρίνεται 100% στην πραγματικότητα...
ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ είναι αλήθεια! Απολύθηκα (εδώ και καιρό), έχω αλλάξει και πόλη και δουλειά! Όχι φυσικά ότι βρήκα την νησίδα της ελευθέριας, άλλα σίγουρα βρήκα την αλλαγή που έψαχνα.τώρα αναμένουμε τις διακοπές μας!!!
Αυτά για μια σύντομη (νέα) αρχή..